M2 HTC Devlet Teşvikleri

Devlet Teşvikleri

5448 sayılı Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması Ve Desteklenmesi Hakkında karar çerçevesinde Sağlık ve Spor Turizmi Devlet Teşvikleri genelge kapsamında yürürlülüğe girmiştir. Ticaret Bakanlığı’nın ukdesinde ve Hizmet İhracatçılar Birliğinin denetimi ile sektörde devletimiz tarafından Hizmet İhracatının yapılması adına muntazam destekler verilmektedir. Bu teşvikler ile birlikte son mevzuata göre ilave teşvikler de eklenmiştir. Ayrıca Sağlık Turizmi sektöründe faaliyet gösteren yararlanıcılara, Termal Oteller, Sağlık Otelleri ve Spor Turizmi ile ilgilenen konaklama tesisleri ve Spor Turizmi yapan seyahat acenteleri de bu kapsamda değerlendirilmeye başlanmıştır.

Netice itibariyle Sağlık ve Spor Turizmi Teşvikleri aynı karar kapsamında yürütülmekte olup ülkemizde hizmet ihracatı yapacak Sağlık ve Spor Turizmi tesislerinin maksimum derece de devlet teşviklerinden yararlanılması sağlanılmıştır. Bizler de M2 HTC Danışmanlık olarak Sağlık ve Spor turizmi Devlet teşviklerinden yararlanmak isteyen kuruluşlara tüm aşamalarda eksiksiz hizmet vermekteyiz.

    1. TESCİL KORUMA DESTEĞİ: Marka ve tescilinizin korunmasına ilişkin giderlerin desteklenmesi ile ilgili başvuruları kapsar. Bu başvurular markanızın tescillenmesi ile markanızın Yurt İçi ve Yurt dışında sizin tarafınızdan kullanılmasını sağlar.Aynı zamanda sizin tarafınızdan tescil edilmesi ile ilgili bir destek türüdür.
    2. PAZARA GİRİŞ DESTEĞİ: Uluslararası Hizmet Ticaretinde rakip ülkelerin üstüne çıkaracak Hizmet Kalitesini, Uluslararası arenada tescilleyen ve denetleyen akreditasyon firmalarının;
      • Uluslararası hastalara verilecek Sağlık Turizmi hizmetinin akredite edilmesi, denetlenmesi
      • Kurumun yaptığı ve Ticaret Bakanlığının Desteklediği Belge ve Sertifikalar listesinde bulunan kurumlardan alınan Belgelendirme ve Denetleme giderleri tescil kapsamına girmektedir.
    3. ACENTE KOMİSYON DESTEĞİ: Ülkemizde Sağlık turisti, Lisanslı Sporcu ve Spor Takımı Kafilesi getirilmesine yönelik Acentelerle yapılan Komisyon harcamalarını desteklemeye yönelik başvuruları içerir. Yurt içinde ve Yurt dışında faaliyet gösteren Lisanslı Sağlık Turizmi Seyahat Acentesi ve Yurt dışında kendi ülkesindeki kriterlere göre lisanslanmış Sağlık ve Spor Turizmi Seyahat Acentelerine hasta ve Sporcu kafilesi getirmesi için ödenen komisyonların geri alınmasına dair yapılan bir destek türüdür.
    4. KOMPLİKASYON ve SAĞLIK SİGORTASI DESTEĞİ: Günümüzde turistlerin belli bir süre Turizm amacı ile gittikleri ülkelerde yaptırdıkları Seyahat Sigortasına benzer Medikal Seyahat Sigortaları kapsamında önceden tanısı konulmuş teşhislere ilişkin tüm süreçleri, komplikasyonları ve Seyahat esnasında başına gelebilecek ani durumlara karşın Sigorta kapsamına alınmasına ilişkin Seyahat ve Komplikasyon Sigortalarının Poliçelerine ödemiş oldukları tutarların teşvik kapsamında geri alınmasını ifade eder.
    5. İSTİHDAM DESTEĞİ: Sağlık kuruluşlarının ve Sağlık Turizmi Aracı kuruluşlarının İstihdam ettikleri Personellerin (Uluslararası arenada Hasta getirmek ya da Uluslararası Arenadaki hastalarla ilgilenen) değerlendirilmesidir. Halkla İlişkiler, Satış Pazarlama, Uluslararası Hasta Birim Yöneticisi gibi personellerin istihdamını kolaylaştıracak ve Uluslararası hasta getirilme sürecinde katkı sağlayan personellerin teşvikinden bahsedilmektedir.
    6. YABANCI DİL ve SAĞLIK TURİZMİ EĞİTİMİ DESTEĞİ: Ülkemizde Sağlık Turizmi konusunda Lisans ve Ön lisans mezunlarının çok az olması kaynaklı sektörün yetiştirdiği Personellere yeni bir yetkinlik kazandırılması amacıyla ekstra bir Yabancı Dil Eğitimi almalarını ve Yurt içinde – Yurt Dışında geçerli kurumlardan alınan eğitimlerin desteklenmesi amaçlanmıştır.
    7. HASTA YOL DESTEĞİ: Türkiye’ye getirilen hastaların bazı kriterler kapsamında desteklenmesi amaçlanmıştır.
    8. REKLAM, TANITIM ve PAZARLAMA DESTEKLERİ: En çok başvurulan desteklerden biri olup dijital dünyada yaptığımız her türlü harcamaların belli bir kaide ve kurallar çerçevesinde desteklenmesidir. Web sitesi bakımı, güncellenmesi; Sosyal Medya Reklamları; Dijital Platformlarda verilen her türlü ücretli reklamlar; Medikal Portallara yapılan Üyelikler; Radyo, Televizyon, Dergi, Açık Hava, Billboard reklamları; Emailing Hizmetleri; Sms Hizmetleri; Yabancılara yönelik Yurt Dışında verilmiş reklamlar gibi birçok hizmet destek kapsamındadır.
    9. YURT İÇİ ve YURT DIŞI ETKİNLİK KATILIM DESTEĞİ: Sağlık Turizmi ve Spor Turizmi sektöründe yararlanıcıların Bakanlık nezdinde onaylanmış Uluslararası konsepte uygun ve Uluslararası Networkü geliştirmeyi amaçlayan Etkinliklere katılması kapsamında Katılım giderleri ile ilgili birçok giderin desteklenmesini içerir.
    10. YURT DIŞI TANITIM ve EĞİTİM DESTEĞİ: Sağlık Turizmi yararlanıcılarının ve işbirliği kuruluşlarının, yurt dışındaki temsilcilerinin katılımları ile düzenlenen Yurt içindeki herhangi bir tanıtım ve eğitim programına katılımla ilgili giderlerin desteklenmesini ifade eder.
    11. ÜRÜN YERLEŞTİRME DESTEĞİ: Ürün yerleştirme giderlerinin desteklenmesidir. Genel müdürlükten ön onay alınarak yapılır. Yurt dışındaki gösterimi yapılan filmlerdeki ve dijital oyunlardaki Ürün yerleştirmelerinin desteklenmesi bu teşvik kapsamındadır.